Dessa underbara dagar i ett töcken

Min favoritdag på året är julafton. Jag känner mig glad på julafton och de flesta gör sitt bästa för att skapa bra stämning. Dessutom äter alla hur mycket som helst, och alla barn blir tvingade att äta choklad tills de nästan spyr och ber om att få sluta (ungefär sådär går det till i mina familjer). Därför var jag så spänd i tisdagskväll när jag gick och la mig. Jag kunde nästan redan känna doften av julafton! För visst doftar julafton på ett speciellt sätt? Inte som alla andra dagar. Andra dagar brukar lukta, julafton doftar.

Sedan blev det onsdagen den 24/12 och vad händer då? Jo, tre femtedelar av familjen är sjuka. Jag, mamma och en syster. Vad händer sedan? Jo, vi får liksom ställa in julafton lite, ungefär be våra gäster att inte komma. Så där låg vi, nerbäddade i varsin soffa med 39 graders feber hela dagen. Nu ska jag inte klaga för mycket, vi hade ganska mysigt ändå. Dessutom utspelade sig följande; jag låg ensam på undervåningen för att inte smitta övriga som satt på övervåningen, då jag plötsligt ser och hör någon klampa upp på altanen. Denna någon är ingen mindre än en tomte som står och vinkar till mig genom fönsterrutan. Vad gör jag? Jo, vinkar INTE tillbaks, stirrar vettskräm i några sekunder innan jag SPRINGER därifrån ropandes "MAMMA MAMMA TOMTEN ÄR HÄR!" Hela familjen kom ner och hälsade på mannen som uppgav sig vara "inte tomten, Santa Claus".

Där ser man, vissa utav oss är verkligen rädda för tomten... eh.

Igår var jag också sjuk, men jag valde att fira lite ändå med stadens övriga befolkning. Jag trotsade både feber och huvudvärk, det blev en mycket trevlig kväll som jag får sota för idag med sjukdom gånger 2.


Nu ska jag äta fudge och läsa det femte barnet.


En påminnelse om den ljuva barndomen

Imorse (jag föredrar imorses) fick jag ett högt oväntat men åh så välkommet telefonsamtal från Linda. Hon är hemma! Det faktum att hon faktiskt bor i Göteborg, som mätt i Texasmått ligger "jättenära" Ulricehamn, bortser jag ifrån lite för nästan varje gång hon kommer hem känns det som om hon vart på andra sidan jorden. Det är härligt att ha vänner som ger ens barndom ett ansikte, så fort man ser dem är gamla minnen inte längre bara fragment utan högst närvarande! Vi åkte och hyrde Greven av Monte Cristo och vi (jag) åt choklad.

Igår och idag har jag julstädat x10. Mitt rum har aldrig luktat såhär rent. Jag har dessutom känt av min ålder som påminner mig om att jag inte är odödlig; man börjar bli gammal när man....

... upptäcker att man antagligen är dammallergiker. Det upptäcker man inte när man är 13.
... när man tänker "jaha, det där blir krångligt att städa och damma" innan man köper något
... efter att ha dammsugit eller torkat golvet tittar nöjt samt konstaterar "det ser så rent ut! vilken skillnad!"
... man vill gärna påpeka hur rent det luktar överallt, och säger till sin lillebror "ser du inte att jag har städat?"
... man säger till sina syskon "snälla, smutsa inte ner i hallen! Jag har ju precis städat!"
... inser att man inte kan ligga på knä och dammsuga i flera timmar för att MAN FÅR SÅ ONT I HÖFTEN

Så att träffa en gammal kär barndomsvän piggade verkligen upp efter insikten om att åren går...

Bajs-mysteriet

Min nästan milslånga promenad hem från praktiken var härlig till en början, men utvecklades sedan till någon form utav "gissa bajset och akta sig för den som har bajsat" aktivitet. Det var inte alls så roligt som det kan låta. Jag blev ganska nervös för att stöta ihop med en älg, men det enda jag såg var några rådjur.

Innan jag blev paranoid och trodde jag var förföljd av en älg, så hann jag fundera över varför vissa familjer samlar på sig så mycket skrot! Är det inte konstigt? På väg hem (eller på väg till Alhammar) gick jag förbi ett hus, och om trädgårdar speglar våra liv så har nog den där familjen förskräckligt förvirrade själar. I trädgården fanns (förutom allt annat skräp); 5 cyklad, 6 bilar, 2 traktorer och 3 båtar! Vem behöver 16 fordon i sin trädgård? Vem behöver 16 fordon överhuvudtaget?!  

Imorgon ska jag filma mina små barns julspel, spännande. Dessutom är det ju lille-lördag. Idag är det tråkig tisdag, enligt min chokladätarlista. Chokladätarlista. Det var nog ett nytt ord. Ja, hur som helst ska jag äta världens godaste pannkakor idag. Igen. Innan åt jag världens godaste råstekta potatis med quorn och broccoli. Mums!

Hoppas ni äter ordentligt.

RSS 2.0