Några andra saker

Det hände två saker när Emma och Helen skulle hämta mig i lördags.

1. Emma bad mig skriva min adress i ett sms till henne så att hon skulle kunna googla en vägbeskrivning. Sagt och gjort skickade jag min adress till Höjdgatan. "Hmm.. vad krånglig denna beskrivningen var" , tänkte Emma. "Jag söker på Alexandra på eniro och ser om den blir enklare..... Hmm. Jamen den här ser bra ut!"

Lite senare ringer Emma:

Emma: Hej! Jag är på Aklejavägen nu!
Jag: Jag bor inte där.
Emma: Jaså.

Hon hade fått fram adressen till Aklejavägen där jag bodde för flera år sedan. Hon tyckte inte alls det var konstigt att det inte var samma adress som den jag skrev i smset...

2. Eftersom virrpannorna inte hittade fick jag åka och möta dem. När vi var framme hos mig var jag så exhalterad att jag hoppade ut ur bilen (jag parkerade längst in och Emma bakom mig). TJENA sa jag och var glad att se mina vänner. Men det var något som inte stämde... Jo, bilen började rulla, vilket var väldigt oturligt med tanke på att jag just låst den. Någon hade visst glömt att dra åt handbromsen. Medan Emma och Hirre stod och skrattade (istället för att hoppa in och backa sin egen bil för att undvika skador) så försökte jag putta min bil för att få den att stanna. Fungerade INTE. Till slut gick det låsa upp och jag drog åt bromsen fort som fan.

Emma C bjöd på mysig fest på lördagskvällen, efteråt gick vi till Harrys och dansade en stund tills klockan blev 01.30. Då var det dags för äventyr. På tal om äventyr så äventyrade vi lite igårkväll också, jag, Lisa och Helen åkte till Emma där en härlig söndagskväll väntade. Senare på natten åkte vi för att äta och sedan hälsa kära bohuslänningar välkomna hem!

 


Tre saker

1. Jag måste vara den enda som inte bloggat om Twilight. Nu gör jag det. Varför tycker alla att den där filmen är bra? Jag tycker också det. Jag vet inte riktigt varför. Men jag tror att det beror på att den handlar om något orealistiskt som alla vill uppleva (inte att bli vampyr kanske). Men till exempel att Edward känner att han MÅSTE vara med Bella fast det egentligen inte är världens bästa idé? Det skulle ju ALDRIG hända i verkligheten, att en kille/man för det första räddar livet på en fler gånger, och sedan verkligen blir kär? Verkligen en utopisk orealitet. Men vi gillar ju allt som är omöjligt att få, och det är ju kul att få drömma lite ibland. Dessutom är han ju ganska snygg. (Sjukt snygg)

2. Igår ringde Anton och sa "tja, vill du åka mustang?" JA TACK! Så jag, Fredrik, Anton och Ralle åkte cab Mustang V-8 (en sån ska jag ha, fast med mer motor...) Alla som tycker att det är freedom att åka motorcykel borde åka nercabbad Mustang istället. Vi hade jättekul. Efteråt tittade Antonio och jag på Butterfly effect och ett nytt fenomen inträffade. Jag blev rädd nerifrån FÖTTERNA. Det var jättekonstigt, när jag är rädd brukar det sticka till i bröstet, men nu var det som elektriska stötar från tårna och uppåt. Läskigt.

3. Nu har jag lurat hit Emma att hämta mig i Ulricehamn. Det ska bli spännande att se om hon åker vilse. Sedan ska vi åka till Borås och äventyra lite.



En förvirrad lögn och de första Liljekonvaljerna

Igår spenderade jag lite kvalitetstid med min bror. Vi skulle sova hos mommi och moppa i Alhammar, paradise on earth. Denna utflykt krävde lite handling på ICA och inte nog med att jag glömde använda ICA-kortet (som jag och Lisa förövrigt delar) hände även följande:

Kassörskan: Det blir 98,50 kr.
Jag: Yes

(Öppnar plånboken. HMM, det är något som inte stämmer... Hela ICA är tyst som i graven.)

Jag: Jaha. Jag har tydligen tappat mitt körkort. Visakortet med. Och Mastercardet också.
Kassörskan: Oj då. Okej, vi låter varorna stå här medan du hämtar pengar.
Jag: Ja, uppenbarligen är det någon som har stulit mina kort.

Det som är mest intressant är att jag kom på med en gång att körkort, Visa och Mastercardet låg hemma i min jackficka. Jag var liksom bara tvungen att ljuga om att dem var stulna för att inte verka maximalt klantig.

Nåväl, vi kom iväg iallafall. Vi har klättrat i träd, ätit god mat och socialiserat med grannar. Fiskat med. Vi letade mask och fiskade tills linan på kastspöet gick av. Jag har plockat liljekonvaljer också! Min favoritblomma. Liljekonvalj och Snödroppe. Det ska nog mina framtida barn heta.

          

                      

- Hej, detta är Torsdagsklubben som drar dig vid näsan!

Vecka 19 har tveklöst varit en av vårens bästa veckor. Igår tog Lisa och jag med oss Justine hem (hon hade inget val). Vi bjöd henne på lasagne och tvingade henne till umgänge några timmar. När vi var redo tog vi bussen till holmen där Dunis och Helen väntade. Under resans gång fick vi lära oss en och annan ny raggningreplik, tex - "du, du som är så trevliger, vada är det du heter?". Vi tog ett och annat glas, spelade spel och jag försökte på alla sätt lägga upp planer för att överlista vår Teknik 8:a. Jag lyckades inte, hon är alldeles för smart. Tur att jag inte är snål med att unna medspelare vinster och framgång...

Vidare diskuterade vi skolan, tentor, seminarier, anteckningar. SKOJA. Vi har ju sommarlov! Eller vi har sommarlov med skolgång - det är underbart. Dagen/kvällen/natten gynnade oss alla igår, härliga samtal, härliga människor.

Dock, var the silverlining när Dunis (Teknik 8:an) ringde och väckte oss (Lisa och jag) imorse med besked om en stundande härlig brunch. Hon, Justine, Helen och Emsa handlade en härlig buffé som vi avnjöt tillsammans. Någon kom på bästeidén som innebar förlängt liv i form utav hysteriskt skrattande. Denna härliga skrattfest handlade om telefonsamtal och en Justine som ställde irrelevanta, fruktansvärt roliga frågor med inledningen: "...det KAN förekomma personliga frågor..."

Denna härliga symbios av skratt och umgänge gynnade alla i rummet!


Jag hittade en härlig bild att stjäla från allas vår favvo nattstadsfotograf

Vi som var bäst i klassen

I måndags var det fotbollsmatch i Borås. Emma, Lisa och andra galningar stod i IFK klacken medan jag åkte hem. Klockan var bara strax efter 19, solen sken och jag var faktiskt lite rädd. Lisa hade berättat några timmar tidigare att IFK änglarna (verkligen töntiga namnet) skulle slå sönder hela Borås om Elfsborg vann. Så i min paranoia skyndade jag mig till bussen. Dessvärre mötte jag en blodig och blåslagen IFKare som sprang emot mig, pekade och skrek "HOPPAS FAN INTE DU ÄR  BORÅSARE" (det flög spott och blod åt alla håll när han skrek). Jag tänkte att "slå sönder borås" även innebar att slå ihjäl människor och försökte att inte se så rädd ut när jag svarade att jag verkligen inte var boråsare. Då lämnade han mig i fred.

Igår lunchade jag god mat och glassbuffe med härliga vänner. Eftermiddagen spenderade Lisa och jag hos Denise och Justines AB. Lisa skulle klippa sig och färga håret. Snacka om en härlig konstellation, dessutom fick vi fika och en härlig pratstund. Denise tog på sig en t-shirt som gynnade henne i hårfärgandet, Lisa spärrade upp ögonen och sa:

Lisa: Teknik 8:an? Vadå, var du bra i skolan?!
Denise: Ja.
Lisa: På vadå?!

Hämnden är ljuv, tänkte Denise och färgade Lisas hår orange. (Skoja, men det hade vart sjukt kul)

Att samla på solljus

Detta veckoslutet gick så fort så jag måste reda ut det lite.

Jag prisar verkligen torsdagen, Alla mina lovord till den. Mellan 8.30-10 hade vi b-uppsats redovisning som, förutom att jag höll på att svimma eftersom jag inte hade ätit, gick alldeles utmärkt. Klockan tio åt vi frukost på Viskans uteservering och efter det låg jag, Emma och Lisa vid Kypesjön i flera timmar. Det var nog den bästa, varmaste vårdagen hittills Vi hade med oss brownies, vatten och en bling bling bok som Lisa hade högläsning ur.Jag är alltid märkvärt lugn i närheten av vatten och alltid nervös när sjö eller hav inte finns i närheten. 

Jag tror att jag har vart en sjöjungfru eller val i ett tidigare liv. Eller kanske en krabba eller nåt.

Vi åt mat hos Lisa efteråt, var hos Emma en stund och när vi var på väg till Lotta gick en 16 åring från cortégen emot mig, jag intog försvarsposition eftersom jag trodde att han skulle slå mig. Men nej, istället räckte han fram en påsklilja och sa att jag var söt. Hur kan det komma sig att jag går runt och tror att jag ska bli slagen? Vi hade iallafall en härlig morgon/dag/kväll.

I fredags äventyrade Lisa, Olof och jag vid hennes torp i Bollebygd. Efter en pissmyre attack i skogen hittade vi en fallfärdig brygga som vi våghalsigt nog besteg. Sedan låg vi i solen och lyssnade på vattnet.


                                         

RSS 2.0