Sad Sunday

Igår gick jag på stan med Janne och Fredde. Vi satt på ett café i nån timme. Solen sken, himlen var klarblå, palmerna skuggade härligt. En sen novemberdag. Nästan december. Vi har det bra. Vi spelade kort, Janne drack två kaffe. Fredde såg ut som en handikappad morfar med sitt rufsiga hår, Harry Potter glasögon och opererad hand. Vi drog dåliga skämt för att hålla stämningen uppe, typ som "hey, fredde, it's your turn. Speed it up a little. Would be better if you used both hands." Han var glad.

Janne åkte till Sevilla senare. Fredde och jag skulle gå på Elkes överraskningsfödelsedagsfest. Vi insåg att vi var sena så jag föreslog att vi skulle ta bilen. Han kan ju inte köra eftersom ena handen inte funkar, så jag erbjöd mig. Han vägrade på grund av en löjlig försäkring. Så vi valde enklas möjliga väg, han styrde och jag växlade. Det gick jättebra. Festen var rolig, Jurij var imponerad av att jag var så independent, Michi tyckte jag var en pudel som var jagad av "big dogs". Elke blev överraskad och glad. Glaze erkände att han är Justin Timberlakes okända bror. Sebastian viskade hemlisar, vi skrattade och alla hetsade Chris att dricka världens största glad öl på två sekunder. Han klarade det. Ungefär 10 gånger. Det är synd om honom. Stackars dumma amerikan.

Idag har jag skrivit uppsats, gått en sväng och tittat på en film. Tråkig dag. Det känns som att vi ska åka hem snart, det är lite tråkigt. Det är första advent med. Känns inte ett dugg. Imorgon ska jag köpa julpynt och försöka reda ut den här försvunna julkänslan.

Läget är aningen ostabilt

Torsdagen på Avenida Italia var hur rolig som helst. Jag var domare i powerhour med Jona, Janne, Michi, Sebastian och Nicolas. Lisa kom lite senare. Jag trodde inte att det skulle bli så svårt för dem att dricka 4cl öl varje minut i en timme, men Michi spydde efter 20 minuter! Vilken vekling, tänkte de andra. Senare gick vi till Casona och träffade alla vänner, dansade lite, provade nya drinkar och avslutade kvällen på ett ganska harmlöst sätt.

Igår åkte Lisa till Sevilla med sin familj. Jag vaknade av ett telefonsamtal från Tim om att Fredde låg på sjukhus (!). Han hade snubblat med en vinflaska som i princip skurit rakt igenom handen och var inlagd för två operationer. Janne och jag var lite oroliga men kunde inte göra något innan han var ihopsydd. Vi åkte med Pablo och José för att klippa håret och dricka kaffe (det låter ju hemskt när någon ligger på sjukhus). Det var då det började, vi tappade bort våra nycklar. Spårlöst försvunna. Vi fick åka runt med José i en timme och leta efter dem, utan lycka. Våra grannar var inte hemma, annars hade vi kunnat klättra in genom balkongen. Ok, Fredde var vår sista utväg så vi åkte till sjukhuset med José, världens snällaste spanjor. Där låg han, Fredde, med slangar i armarna, bandage och mitella. På droger. Blod på golv, väggar och tak. Skoja. Men kläderna var blodiga och det luktade inte direkt liljekonvalj. Som tur var fick vi ta med honom hem, det var så fint att se Janne klä på vår trasiga roommate.

När vi kom hem låste vi upp dörren med Freddes nycklar och jag gick till köket för att dricka vatten - då hittar jag Jannes nycklar som vi tappade bort. Hur gick det till? Han hade nämligen med sig ett par nyckar när vi åkte. Undra vems nycklar det kan ha varit vi slarvade bort. Förlåt hur som helst. Vi beställde hämtmat och tittade på film.

Imorse fick jag klä på Fredde, vilket påminde mig om migg jobb på Kullen och att jag inte riktigt saknar det... Nu ska vi gå en sväng på stan och ikväll är det födelsedagsfiesta. Vad gör ni?


Åh, ge mig skymning! Kväll! Natt!

Ända sedan jag kom hit har jag inte direkt varit något fan av dagstid. Ingenting händer, ingen är vaken, ingen är på bra humör. Från och med klockan 19 börjar allt ordna upp sig.

I förrgår satt Lisa och jag på Saxo med Janne och Jona. VERHAFTUNG PUR! Det var kul, de var galna och vi skrattade mycket.

Igår var jag på Mombasa, Lisa och Janne gick och la sig men jag kände inte riktigt för det. Vi hade roligt, förutom att Fredde drack 19 shots (5 kr styck) och sa "alexandra, i'm so drunk, i wanna rape someone". Ni ser, han är inte okej.

Förra fredagen var så underbar, vi åkte till en liten by två mil utanför Huelva. I den lilla byn är alla hus spanskt vita med religiösa dekorationer. Vi åt tapas och provade restaurangens egentillverakde vin, "de viagra" och "vino de amor"... Lite för sött för min del. Senare åkte vi till Zachs (från NYC) lägenhet och lyssnade till honom, Pablo, Paco och Pablos bror som spelade underbar flamenco. Jag sjöng några sånger tillsammans med dem och kände mig så himla lycklig! Klockan 2.30 gick vi till Lonestar, en rockbar där gamlingar med röda byxor och rockabillyfrill hänger. Det var roligt, vi dansade och skrattade. Efter Lonestar gick vi till en flamencobar. Folk började bli trötta, men jag och Anton stannade där med Pablo, Paco och José. Bästa kvällen på länge. Underbar.

Sedan blev det ju lördag och mitt födelsedagskalas. Anton och jag sjöng högt i köket och förberedde massa saker. Jag glömde skriva en sak sist, Jona tvingade fantastic four att hålla tal för mig och jag skrattade ihjäl mig när det var Michis tur, typsikt honom;

"Alexandra... Happy birthday. You are so beautiful, you are a very good looking girl. I can't behave myself anymore!!!! I would like to take you and throw you in the chocolatefountain! Then I would lick all the chocolate. I would like to dip your legs in the fountain of chocolate. Happy birthday!"

Jona och Janne skrattade tårar. Jag med, det kanske inte låter så kul. Men när man känner Michi är det kul, trust me.

Ikväll är det fest på Casona, en fin bar. Jag ska hinna med spanskakurs först, senare ska jag vara domare åt fantastic fours öldrickartävling. Tydligen ska de dricka en öl (4cl) varje minut i en timme. HJÄLP!


21

Jag har ingen koll på någonting. Jag vaknade klockan 19.30 och hade ingen aning om vilken dag det var, om det var morgon, kväll eller natt, vart jag var, om jag var ensam, vad jag hette osv. (Den sista var ett skämt)

Nu har jag fyllt år. Det kändes som att jag ljög om att jag fyllde år. Jag tror det beror på att jag inte var hemma och inte pratade med mamma kvällen innan om att jag har blivit så stor. Nu kändes det bara som ett påhitt. Hur som helst, vi har haft världens bästa fredag och lördag. Jag börjar med lördagen.

Vi sov länge efter världens bästa fredag som jag måste berätta om senare. Sedan gick vi och handlade massor av saker till den stundande fiestan i Swedish Guesthouse. Janne och Anton gjorde en god bål och jag bakade kakor, Lisa köpte Oreos och salsasås. Det var gott. Alla mina käraste vänner kom hit, Pablo och José kom med gitarr och trumma och det kunde inte bli bättre. 23.59 satte vi på Forever och Chris Brown räknade ONE TWO THREE FOUR, sedan slog klockan 00.00 och jag blev så rörd. Jag fick så mycket fina saker, Michi och Jona bakade en Oreotårta, Alex och Vicky gav mig en fin halsduk, jag fick en chokladfontän av Janne, Tim och Fredde. The Dutchguys överraskade mig med sin uppenbarelse, de hade åkt till Amsterdam och var inte säkra på om de skulle hinna, men det gjorde dem!

I normala fall när någon har födelsedagsfest går alla klockan 01. Därför sa jag till grannarna att vi skulle lämna huset 01. Det blev inte riktigt så. Ingen ville gå hem, alla hade kul. Ingen gick ens ut till någon bar eller klubb! Klockan 05 började mina kära gäster gå hem och alla hade haft jättekul. Fattar ni vilken bra fest det var? Pablo och José stannade kvar. Klockan 07 låg jag på golvet och berättade för Lisa, Janne och Anton om hur det var på Mars och om Jupiters ringar. Sedan somnade vi. Världens bästa kväll!














Världens bästa födelsedag, kunde knappt blivit bättre. <3


Que vida!

Detta är inte verkligheten. Jag är så glad att jag åkte hit.

Vi hade en tråkig lördag, faktiskt. Vi hängde hos Nora, konstigt ställe med sex tv-apparater. Vi youtubeADE galna saker och sedan hände inte så mycket mer. De andra gick ut, Nena blev redlös medan jag och Lisa somnade sött i våra sängar.

Igår var det söndag. Lisa, jag, Fredde, Melody och Iceman tittade på film i 12 timmar. Jag bakade kladdkaka, vi beställde onyttig mat och tände underbara doftljus. Vi tittade bland annat på Edward Scissorhands och jag grinade som vanligt, kära Edward.

Ibland är Iceman så rolig. Han kan sitta tyst, sedan then all of a sudden he just strikes. Alla vet att Fredde brings out the worst of the 90s, av någon outgrundlig anledning lyssnar han på nästan bara svenska musik. Dålig musik, basshunter och trance. Då sa Iceman;

Iceman: Fredde, I have to introduce you to something
Fredde: What?
Iceman: The two last decades of music

Ikväll har vi käkat tapas, Tim följde med hit och tittade på film (han är fortfarande här btw, han är en såndär person som inte förstår när det är dags att gå hem) Imorgon är det tisdag och jag ska plugga några timmar. Faktiskt. Sedan är det onsdag vilket innebär att fantastic four kommer hem + att ANTON kommer hit! Det ska bli så roligt. Nu ska jag försöka köra hem Timpa.



Lisa, jag, Sebastian och Janne. En av de roooligaste kvällarna här!


(Mrs Creepy, jag lyssnade också på The Ark nyss - och tänkte på dig såklart. If you die then I should die beside you.)


Samtliga barer borde tacka oss Erasmusstudenter

Vi gick inte till Casa Bonita i torsdags, utan till Bea på Avenida Italia. Vi var trötta och tänkte stanna en timme. Vi blev pigga och gick hem vid 05. Sebastian och jag har ett vad, det handlar om choklad och om vem som kan äta mest. Han spelar självsäker och säger att han kommer vinna, men efter att Janne sa "she's gonna win. you don't live with her - I do" såg han inte lika kaxig ut längre. Vi gick till Soho där det var spanskmusik kväll, en mycket galen sådan. Allt var galet, jag fick höra galna saker, vi dansade hur mycket som helst, fransmännen stod på bardisken, Fredde försökte knäppa upp Jannes byxor - och ALLA kunde helt plötsligt dansa flamenco (?)

Igår hände inget. Nora och Mahoni tittade på film här, idag är det lördag och till min stora besvikelse är världens bästa Fantastic four (Janne, Jona, Michi och Sebastian) i Portugal. Suck, vad ska vi göra tills på onsdag...


Ich habe eine grosse katzen

Jag håller på att lära mig tyska. Det går jättebra, det blir nästan alltid rätt. Här är lite bilder från el fin de semana pasado;







Hemma again

Vi har haft en jättefin helg. I fredags åkte ligan (jag, Lisa, Janne och Nena) till Marbella. Där träffade vi Siv, en svensk pantertant till frisör som gav oss nakenbilder på sig själv (?) i ung ålder. Bra reklam för Sverige! Vi njöt på stranden en stund, tittade på skulpturer av Salvador Dali och åkte sedan till Marbella Puerto Banus. Kan vara en av de vackraste hamnarna jag sett. 600 kvms båtar flöt omkring och flotta Rolls Royce bilar cruisade omkring. Vi dreglade lite över Dior, Versace, Louis Vuitton och Jimmy Choo tills vi insåg att det var lönlöst. Marbella hade till och med Hard Rock Café och till min stora lycka, T.G.I. Fridays!! Jag mer eller mindre tvingade sällskapet att äta där, vilket vi more or less ångrade. Eller ja, inte direkt ångrade med tanke på hur god maten var. Quesadillas, guacamoledip och lax i dillsås. Dessutom beställde vi dessert och Nena tittade inte på priset före. Det resluterade i vaniljglass för 8 euro. Det är väldigt mycket. Vi är så vana vid att äta svinbilliga tapas, och nu fick vi en nota på 90 euro. Skitsamma, vi fick ju äta på Fridays!

Senare körde vi till Tarifa, tog en liten promenad och kikade på utsikten över Afrika. Det var kallt och regnade, vi gick besvikna till vårt hostel. Nena och jag delade rum och hon berättade sin lifestory innan vi somnade, mysigt. Tyvärr regnade det när vi vaknade också, himlen var svartare än svartast och whalewatching turerna var inställda. Det gjorde ont i mitt lilla hjärta. Vi åt en frukost mitt i staden innan vi åkte vidare mot Gibraltar genom världens finaste landskap. Vet ni vad som var 100% sjukt? I Gibraltar såg vi en man med en IFK - Göteborgtröja! Han var garanterat inte svensk, hur konstigt är det då? ICA gjorde reklam. Mycket egendomligt.

Det kändes så märkligt att komma till Gibraltar, utomlands så nära liksom. Alla pratar perfekt engelska och det finns röda telefonkiosker, kör på FEL sida av vägen osv. Vi var såklart uppe på höjden och lekte med aporna, hur konstigt är det att de är precis som vi? Smartare ibland, till och med. Innan vi åkte hem till Huelva shoppade vi lite på Top Shop och Marks & Spencers och åt såklart Fish'n'chips. Inte så värst gott om jag ska säga mitt.

Vi kom hem precis lagom igårkväll för att hinna bjuda hit Alex, Vicky, Melody och Nena. Vi gick ut och det ena hände mer än det andra. Det blev en amerikansk kväll kan man säga, Pukeston (jag är så uppfinningsrik när det gäller smeknamn) och jag pratade om hur det egentligen är att gå på college i USA. Det lät kul. Jag vill ha ett Green Card.

Imorgon visar jag bilderna från trippen. Hoppas ni mår bra ♥

Världens bästa Spanienvecka

Den här veckan har verkligen inte gått av för hackor. Därför ligger jag nu i sängen utslagen, lite ledsen över att det är måndag och omgiven av choklad eftersom mitt kontrakt gick ut igår.

I lördags åkte jag, Lisa och Janne till IKEA! Det var hur underbart som helst, vi köpte julpynt, åt lax och köttbullar och handlade som galningar i the foodsection. Janne stod och rynkade pannan, skämdes lite kanske. Vet ni vad de hade?! Kopparbergs 4,5 päroncider! Vi köpte så många burkar att påsen gick sönder senare och alla rullade ut.  

Har ni haft en bra Halloween? Det har jag! Förutom festen i torsdags var vi hos Martin på födelsedagsfiesta i lördags. Det var riktigt roligt och alla var utklädda. Jona och Tim kom hit till oss först och vi tvingade på Tim Lisas nunnedräkt. Vi kände inte direkt för att klä ut oss tills jag fick världens idé, Lisa och jag kunde ju vara Janne och Caspar! Caspar är Jannes enäggstvillingbror. Det blev hur bra som helst. Dessutom sminkade jag Janne till tjej, men när Jona kom i sin oerhört manliga kirurgdräkt kände Janne sig i underläge och bytte om till biskop. Hos Martin fick vi veta hemligheter och skratta mycket. Senare gick vi till Abuelos, en natt med lite fjärilar i magen och festade med skräckinjagande personer. Mer perfekt kan det inte bli.

Igår var det söndag, 1 november och vi åkte till stranden. Jag kände mig så lycklig, det var precis som en utav de sköna augustidagarna då hela stora gänget hängde på stranden och plockade snäckor. Det är ju helt galet att vi badar och solar i november, igår var det 34 grader i skuggan. Senare på kvällen hade vi girlsnight hos Nena och Katrin, vi såg på Holday och Cruel Intentions och åt massvis, tonvis med choklad. Perfekt kväll!


RSS 2.0