Vecka 53

Hejsan svejsan kära ni! (Eller som Lisa brukar säga till mig, hej du glade, köp dig en spade och gräv ner dig så slipper jag se dig)

Idag är det söndag, eller tekniskt sett måndag. Söndag natt. Det har varit ett annorlunda julfirande här vill jag påstå! Självaste Christmas eve spenderade vi här hemma i Swedish Guesthouse. Lisa, jag och Janne lagade mat i flera timmar till en julig fin buffé. Vi dukade med julduk, köpte juldoftande apelsiner och After Eight, tände hundra levande ljus, tände den söta lilla julgranen och jag vek origami utav våra julservetter, hjärtan och franska liljor.

Melody, hennes pojkvän B och Simone kom till oss och åt. Det var gott. Men Simone var lite märklig, hon sa "i'm a vegetarian. Oh! I would like to taste those meatballs!" Ok, be my guest typ.

Vi spelade spel och hade skojigt tills klockan blev strax efter 00.00, då bestämde vi oss för att ta en promenad genom Huelva för att se vad som hände. Nog hände det saker!! Klockan 01-02 fylldes Merced och alla gator runt omkring av ungefär heeeeela Huelvas befolkning. Jag har aldrig sett så mycket folk! Det var världens fiesta och alla var glada! Vi träffade José som skrattade åt att vi filmade hysterin, träffade en liten kille som blev stående häpen när jag (efter tio minuters utfrågning) sa my name is alexandra, ok see you. Vi träffade Alejandro som var tillbaks, han bjöd Janne och Lisa på förfriskning mitt på torget och vi pratade med hans vänner. De var roliga, två av dem är enäggstvillingar och sjukt lika. Alejandro skröt om att han hade förbättrat sin engelska, sedan sa han "i will go and piss me". Typ rätt iallafall.

Mellandagarna har varit lugna. Idag var jag ute och gick någon timme. Det var det bästa på länge. Vår nya Sinatra - Jay-Z i min söta iPod och frisk frisk frisk luft uppe på högsta höjden i Huelva. Det är grönt och doftar eukalyptus. Underbart. Vi var ute och åt ikväll, blodig stek för Lisas del. Imorgon ska vi plugga, städa, träna och på tisdag kommer Jannes vän Jakob hit! Det ska bli roligt. På torsdag åker vi till Portugal igen.

Nu ska jag faktiskt sova, tidigast på jag vet inte hur länge. Det kliar under mina ögonlock.

Snart Julafton

Idag är det molnigt ute. Ingen rimfrost och ingen yrande pudersnö. Igårkväll var det sommarregn i slutet av deember. Vi var på fest med spännande människor hos Jurij, gick till Abuelos och pratade ingenjörsskap. Sedan sprang vi hem i sommarregnet, hoppade i vattenpölar och skrattade åt att vi var dyngsura.

Julafton är ju årets finaste dag, och kvällen innan - den 23:e. Jag skulle allt velat vara hemma en liten stund, det vore mysigt. Vi får det också mysigt, (Fredde är i belgien) vi var på IKEA igår och köpte svensk mat. Vi har julgran med paket under, ren lägenhet, julmust och varandra. Snart ska jag nog springa till stan för en sista liten julklappsjagning.

Jag tänker på er där hemma, lite cheesy bild men jag menar det. GOD JUL!!



FEBRUARI?!

Nu ligger jag och skrattar. Vadå slutet av februari? Jag menar förstås DECEMBER! Åh, som ni märker har det blivit lite för mycket för mig nu.

Vi har jättemysigt hemma i lägenheten, det är rent, julgranen är pyntad och lyser så fint, ljus är tända. Vi myser med julmust och pepparkakor.

Igår tittade vi på skräckfilm med Melody och hennes pojkvän. Fredde har varit spårlöst försvunnen i fyra dagar nu, vi skulle åkt till IKEA idag... Så konstigt. Han hatar verkligen oss.



Janne, Lizzza, jag och Jonsey


Slutet av februari närmar sig

Skrev jag att det var 13 grader? Ursäkta mig, jag menar nio. 9 grader.

I torsdags hade Lisa och jag vår sista föreläsning. Vi sprang till Jonesys lägenhet på Plaza del toros, satt vid köksbordet med honom, Janne och Gerri en stund. Sedan sa vi hejdå och God Jul. Lite sorgligt. Jag gav Jonsey Marabou mjölkchoklad i födelsedagspresent. Som tur är kommer han tillbaks i januari.

Melody är tillbaks! Vi tittade på film och åt choklad med henne. Jag har haft världens bråk med Fredde. Jag skrek tills rösten tog slut och han är den mesigaste barnsligaste och största lögnaren född 1988 jag någonsin stött på. Det handlade om städning - tyvärr kan jag inte gå in på ämnet i närmare detalj då jag känner frustrationen stiga här.

Det var jordbävning här för några dagar sedan. Vi satt på en bar och märkte inte så mycket, men våra vänner vaknade av att rummen skakade. Lite otäckt.

Igårkväll var vi ute och åt på Tapieto som har vääärldens godaste tonfisk i tomatsås. Det låter ju inte direkt förstaklass, men den där tomatsåsen skulle jag inte kalla tomatsås. Den är himmelskt god.

Klockan är 15.30. Lisa och Janne sover fortfarande. Ikväll kommer Melodys pojkvän hit och vi ska laga mat, spela spel, klä julgranen och lyssna på julmusik.  Vår lägenhet har varit som en vissen blomma, men jag har precis städat undervåningen i två timmar och jag tror den kommer knoppa upp igen.

Vad gör ni? Hur mår ni? Jag vill också ha snö!

Vykort från grottan

Hej alla glada, vet ni vad? Det är NIO grader varmt ("varmt") i vår lägenhet. Hallelujah vad härligt, nu vet vi hur det var innan värmesystemet uppfanns! Vill även tillägga att det är 13 grader utomhus, dvs FYRA grader varmare.

Det ligger en kulle några hundra meter från vårt område, vi kallar det "uteliggarnas mansion". För några veckor sedan flyttade det in några nya filurer, om man ny kan uttrycka sig så. Igårkväll gick vi förbi och såg att de hade en härlig lite eld och värmde varandra. Själva gick vi in till en iskall lägenhet och konstaterade att de kanske inte har det så pissigt ändå. Jag ligger i sängen med full mundering, heater och några täcken.

Lite krydda kanske, men jag är aningen irriterad;

1. På den icke existerande värmen inomhus
2. På att Fredde den skurken INTE STÄDAR! Alla vet att det är hans tur. Man blir deprimerad av att kasta en blick in i vårt vardagsrum.

När jag kom hem stod ett blått stort paket i hallen, från mamma. Massor av julklappar innuti (som jag självklart inte har öppnat än), choklad och en söt rosa iPod. ♥ Jag blev jätteglad efter en tråkigt föreläsning med hemsk presentation.


På väg mot en rolig tomtefest i lördags


What happens at Al Morayma...

I söndags kom Jonsey hit och vi alla tittade på Wanted. Vi beställde mat (det tar för övrigt ungefär 20 minuter att göra en beställning, Jonsey höll på att go crazy - det är nästan enklare att beställa en flygbiljett) Lisa var sömnig som vanligt så hon gick och la sig. Janne Jonsey och jag åt choklad och nötter medan vi tittade på Shark tale och skrattade ihjäl oss.

Igår var det måndag, Jonsey oh Gerri som var här igen på besök från Tyskland. Vi sprang till Al Morayma och stannade en timme under Happy Hour. Sedan sprang vi tillbaks, fick mer besök, spelade spel, lyssnade på musik. Sedan sprang vi tillbaks till Al Morayma igen. Där hade amerikanerna avskedsfest, Chris åker hem idag. Det ska bli konstigt att inte se honom vingla omkring på alla galna fester.

Idag är det tisdag, jag försöker plugga lite. Vi har en presentation av en uppsats imorgon och jag är lite nervös. Hoppas det går bra.

Ikväll ska vi äta tapas, blir nog inte mycket mer än så. Snart är det julafton förresten, det är ni nog mer medvetna om än vad jag är. Om sju veckor är vi hemma, det är helt knasigt ju. På måndag eller i helgen ska vi åka till IKEA för att handla julmat - jag läääängtar!


MADRID ♥

Hej mina kära! Idag är det söndag, konstigt nog. Jag har ingen koll sedan torsdags. Vi tog nattbussen till ett iskallt Madrid. Satte oss i mjuka soffor på Starbucks, drack vanillialatte ur underbara röda julkoppar, lyssnade på jazzjulmusik, skrattade och skrev upp allt som hänt under året. Några timmar senare mötte vi Sebastian, det var verkligen roligt att träffa honom igen efter ungefär tre år.

Dagen blev den vackraste någonsin med klarblå himmel, härlig frisk luft och underbar sol. Han visade oss slottet, Museo del Prado, världens vackraste parker, alla fina monument och alla underbart vackra byggnader. Parken var så vacker. Man hörde inte ett ljud av de stora vägarna, bara fåglar och lite Mozart flöjtspel. Mitt i parken låg ett fint hus, så fint att jag inte riktigt kan förklara. Det var gjort i glas, låg vid en sjö. Alla vackra höstfärger speglade sig genom glaset. Madrid var lite som New York med Times Square, Broadway och Central Park. Vi gick 15 km på 9 timmar - såg hur mycket som helst. Vi avslutade dagen som den började, på ett annat Starbucks i sofforna, med varma drycker, julmusik, med en härlig trött guide och en vacker utsikt över Madrid.

När vi kom hem igår klockan 08.30 gick vi och la oss. Jag tänkte sova tre timmar eller så. Klockan 18.30 väckte Lisa mig. Då skulle vi på fest. Jag hade alltså sovit hela dagen. Det kändes jättekonstigt att gå på fest.

Vi åkte till Calle Santa Maria och spelade drinkinggames, jätteroliga sådana. Träffade Jonsey igen efter hans vecka i Barca, kul. Casa Bonita var målet med jultema. Alla var så söta, säkert 30 tomtar dansade omkring.

Vi gick till La Choza senare, på vägen dit sprang alla tomtar ut på vägen, ställde sig framför en bil och började dansa. Personerna i bilen gillade det och började komposera en melodi genom att tuta. Det var helt galet.

Idag ska jag plugga lite, senare kommer Jonsey och ser på film och spelar spel.


Sista lediga dagen - tack och lov!

Igår tittade jag igenom Freddes 3000 filmer för att föra över några till min dator. Han hade för många, jag kunde bara välja några. Det blev liksom stopp i mitt huvud. Han hade olika mappar, såhär lät det igår;
 
Fredde: Here's an Angelina Jolie folder...
Jag: ... not that interesting...
Fredde: Jack Nicholson and Quentin Tarantino folders...
Jag: ... much better...
Fredde: Oh, and I also have the Serialkiller folder...
Jag:
YES!!!!! I WANT ALL OF THEM! THIS IS SO GREAT!

Nu tror Frederik att jag lider av någon sorts serialkiller-fetich. Men jag älskar verkligen sådana filmer. Tyvärr fick det inte plats några knappt. Jag måste köpa en extern hårddisk imorgon, det är lätt PRIO 1! (Jag har iaf några av mina favoriter, Secret life of bees, Into the Wild, Psycho, The Shining, Grinchen and Edward Scissorhands)




Alla är sjuka här i Svenska Gästhuset. Janne kunde inte ens åka till Marocko! Hur tråkigt är inte det?! Hur som haver, Lisa och jag har jagat Ben&Jerrys idag över hela staden. Hittade på telepizza tillslut där vi också fick två B&J skålar gratis! Vad fin en dag kan bli helt plötsligt. (Förresten gick Lisa i kjol utan strumpbyxor, härligt i december)

torsdag åker vi till Madrid! Det ska bli väldigt kul. Ikväll är det egentligen fest men vi testar att bli friska genom Ben&Jerrys i sängen med massa skräck.



Måndag efter andra advent

Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort? I fredags kom Jona (Jonsey) och Sebastian hit, de drack öl (för det går tydligen inte låta bli), åt oreos och tittade på film, jättemyigt. Vi hade vår heater igång och efter ett tag kunde vi ta av oss ytterkläderna. Lisa blev trött och somnade, då drog vi igång Jonseys bilspel. Jag skrattade så mycket åt mina vänner som trodde det var på liv eller död, Jonsey var lugn eftersom han vann varje gång. Sebastian däremot var vansinnig och skrek "I HATE YOU! I FUCKING HATE YOU" till J som tittade på mig, rykte på axlarna och skakade på huvudet. Till slut var Sebastian tvungen att gå hem eftersom han förlorade. Jätterolig kväll.

I lördags hände ingenting. Det var tråkigt. Igår däremot träffade vi Tim, hans bror Bas och kompis Dodo. (Jag vet, Dodo - vad är det för namn?!) Vi skulle gå till en rysk restaurang men den var stängd. Det blev burgerheaven istället och senare gick vi till Alex och Vickys penthouse. Där spelade de roliga kortspel och drack 10 liter öl. Det låg en burk med något konstigt framför mig;

Jag: What's this?
Vicky: (som att det är världens vanligaste) Seeds for planting weed!
Jag: Ok.

Vi gick till rockbaren Lonestar en sväng innan vi blev för trötta. Idag är det måndag, holiday så vi är lediga. Jag ska plugga plugga plugga klart allt som har med Spanien att göra, nästan. Igår bokade vi flygbiljett hem, läskigt va? 1 februari kommer vi.







Everyone is falling apart in Spain

Hola amigos! Qué pasa? Den här veckan har varit speciell. Som vanligt. I måndags skulle Lisa, jag och Janne äta tapas på La Taberna. Vi kom dit klockan 23, mötte Michi, Jurij och hans kompis Leo. Janne insåg att de serverade Heineken för 1 € och sa "ok, it's monday, let's get drunk for no reason." Vi gick till Abuelos där vi var helt ensamma med bartendern, hennes mamma (65 årig galen tant) och en kuban som trodde han var Jay Z. Vi körde tequilarace och dansade tåget, hur kul som helst. Tanten tyckte att Jurij såg ut som en rysk maffiaboss, ganska sant.

Tisdag var en härlig dag. Jag drog ner mina speciella Spanienpersienner (depressions-persiennerna nummer 1) som gör att absolut NOLL ljus tar sig in i rummet. Lisa, jag och Janne låg i min säng hela dagen och tittade på film och åt choklad. Senare kom Jona, Michi och Sebastian hit för lite filmkväll (omväxling). Vi beställde mat, tittade på Into the wild och Superbad. Mysigt.

Igår var jag i Sevilla och handlade varma kläder. På kvällen kom samma människor som i måndags hit igen, klockan 12 förra natten fyllde Lisa år och vi fick vår gemensamma födelsedagspresent från Sebastian och Michi - en HEATER! (vad heter det på svenska?) Världens bästa present hur som helst med tanke på att vi inte har något värmesystem i lägenheten. Fantastic four sjöng tyska födelsedagssånger och efteråt gick vi till Moulin Rouge.

Idag är det ju Lisas riktiga födelsedag, så vi (13 pers) ska gå ut och äta och sedan gå till Soho för Tequilarain. Ingen tequila för mig dock, antibiotika talar;

1. Jag vaknade med något jag skulle vilja beskriva som fuckface. Någon slags allergisk reaktion som yttrade sig hemskt ogynnande. Vi var på pharmaciat och hos doktorn. Jag fick lite antibiotika. Hoppas det försvinner.
2. Jag ramlade nyss i trappan. Smärtan är olidlig.

Idag är inte min dag. Hoppas det är Lisas!


RSS 2.0